Με τα Βαϊων και Κυκλάδων! (υποδεχόμαστε το Διαγωνισμό Αφίσας του Κυκλαδικού Μουσείου)

Δώστης ζωγραφική και της χάρισες τον κόσμο όλο! Η Ιωάννα-Αγάπη βρήκε το δικό της τρόπο να υποδεχτεί το καλοκαιράκι που κοντοζυγώνει: Το διαγωνισμό αφίσας του αγαπημένου μας μουσείου. Του Κυκλαδικού, ποιου άλλου;

Καθώς ετοιμαζόμαστε για τις διακοπούλες του Πάσχα, να χαλαρώσουμε, να "διακόψουμε", να χαρούμε ο ένας τον άλλον και η Ιωάννα-Αγάπη το ατελείωτο παιχνίδι με τις φίλες της στο εξοχικό, βάζουμε ήδη στη βαλίτσα των διακοπών τα απαραίτητα: υλικά κατασκευών, μπογιές, χρώματα ζαχαροπλαστικής, μπόλικα χαρτονάκια, θήκες αυγών, αυτοκόλλητα και...ένα νέο project: το Διαγωνισμό του Κυκλαδικού Μουσείου για την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων!

Το φετινό του θέμα είναι οι Φανταστικές Κυκλάδες! Καλά, οι Κυκλάδες είναι φανταστικές, δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά εδώ μιλάμε για ΦΑΝΤΑΣΙΑΑΑ!

Το κάθε παιδάκι 6-12 ετών θα φανταστεί ένα από τα 16 νησιά των Κυκλάδων όπως αυτό θέλει.

Με αυτιά; Με αυτιά! Ριγέ; Ριγέ, γιατί όχι; Με καπέλο; Τέλειααα! Φαντασία να έχεις και τι σε νοιάζει!

"Και τι θα την κάνουν τη ζωγραφιά μου, μαμά;" με ρώτησε η Ιωάννα-Αγάπη, χθες που κατηφορίζαμε την Νεοφύτου Δούκα και περνούσαμε έξω από το Μουσείο.

"Το Μουσείο θα φτιάξει έναν μεγάλο χάρτη των Κυκλάδων με τις ζωγραφιές σας και θα διακοσμήσει έναν τοίχο του".

"Και τι θα κερδίσω;"

"Αν κερδίσεις, το έργο σου θα είναι μέσα στο Μουσείο, δεν είναι σπουδαίο αυτό; Και θα φαίνεται και στην αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αρχίζουν τον Σεπτέμβριο. Και θα κερδίσεις και μια δωρεάν συμμετοχή σε εργαστήριο που θα γίνει τον Οκτώβριο και θα σου δώσουν και το έργο σου σε κάδρο!"

"Ααα, φανταστικά!" είπε, και το βλέμμα της απέκτησε αυτό το αόριστο, το φευγάτο, το ταξιδιάρικο, μέχρι και στην Πάρο είχε φτάσει μη σας πω!

(σ.σ. από την Πάρο και η φωτογραφία όπου είμαστε αγκαλίτσα)

Αν βρίσκετε και εσείς φανταστική αυτή την ιδέα και την υποδέχεστε Με τα βαϊων και Κυκλάδων όπως και εμείς, να τι να κάνετε για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό:

Εσύ, μαμά:

1. Μπες στο cycladic.gr – NEA 2. Επέλεξε ένα από τα νησιά/templates 3. Εκτύπωσε ένα από τα 16 σχέδια νησιών σε Α4

Μόλις το παιδί ζωγραφίσει το φανταστικό του νησί (καλέ, μην ξεχάσετε να γράψετε και το όνομα του καλλιτέχνη στο έργο!), στείλτε το έργο και τη φόρμα συμμετοχής ταχυδρομικά ή δώστε το στο Μουσείο χέρι χέρι:

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Νεοφύτου Δούκα 4, 10674 Αθήνα Υ/Ο: Τμήμα Επικοινωνίας & Ανάπτυξης

Μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, μην ξεχαστείς!

Οι νικητές θα αναδειχθούν από επιτροπή του Μουσείου και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Μουσείου τον Ιούλιο του 2016.

Ιδεούλα! Πες το και στη δασκάλα εάν θέλεις να πάρετε μέρος ομαδικά ως τάξη!

Πληροφορίες:

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Νεοφύτου Δούκα 4 T: 210 7228321-3 | www.cycladic.gr