Εγώ κι εσύ, στο Κέντρο της Γης!


Τα σαββατοκύριακα με την Ιωάννα-Αγάπη μετράμε στιγμές στο Μαζί. Γνωρίζουμε νέες δραστηριότητες, νέους χώρους, νέους φίλους. Και το πιο ωραίο, γνωρίζουμε η μία την άλλη. Τις πιο cool στιγμές μας όμως τις περνάμε τις Κυριακές στην Οργάνωση Γη @Κέντρο της Γης!

Η Οργάνωση Γη βρίσκεται στο Ίλιον και συνορεύει με το εμπορικό κέντρο Escape στο Πάρκο Τρίτση. "Συνορεύει" απλά, γιατί μιλάμε για δύο, ή μάλλον για τρεις, τελείως διαφορετικούς κόσμους.

Στο εμπορικό κέντρο πάμε σινεμά, τσιμπάμε κάτι, παίζουμε στα φουσκωτά, στα συγκρουόμενα, στο μίνι καρτ, ψωνίζουμε στο μεγάλο παιχνιδάδικο καμιά φορά. Ωραία είναι.

Στο Πάρκο Τρίτση η μικρή κάνει ποδηλατάδα, ταϊζουμε τις πάπιες στη λίμνη, κάνουμε πικ νικ κάτω από τα δέντρα, είναι όμως όλα λίγο αφημένα στη μοίρα τους. Κρίμα είναι.

Στην Οργάνωση Γη όμως, πώς να το κάνουμε, τέλεια είναι!

Φοράμε πάντα τα αθλητικά μας, παίρνουμε γυαλιά και καπέλα, και βάζουμε μέσα στο σακίδιο νεράκια, χυμούς, κανένα ελαφρύ σνακ και μια ελαφριά κουβερτούλα για όταν θελήσουμε να την αράξουμε.

Εδώ αφουγκράζεσαι τη φύση και μπαίνεις σε zen mode αυτομάτως!

Τις Κυριακές από τις 11 μέχρι αργά το μεσημέρι η Δέσποινα, επικεφαλής της Be the Doers, μαζί με τα υπόλοιπα κορίτσια της εταιρείας δημιουργικών δραστηριοτήτων είναι εκεί, για να απασχολήσουν τα παιδάκια μας δημιουργικά και ουσιαστικά. Να φτιάξουν κατασκευές, να παίξουν, να μοιραστούν, να μάθουν, να αγαπήσουν τη φύση και τον εαυτό τους.

Να γίνουν... Πραγματοποιοί, άνθρωποι που δρουν, που αλλάζουν τα δεδομένα!

Αυτό το βλέμμα, Θεέ μου! Σκέφτεται τι να μου φτιάξει για την Ημέρα της Μητέρας... Και ιδού!

Όσο η Ιωάννα-Αγάπη παίζει με τα υπόλοιπα παιδάκια υπό την καθοδήγηση των παιδαδωγών, εγώ μπορώ να πιω το καφεδάκι μου, να πάρω τηλέφωνο μια φίλη που έχω να της μιλήσω καιρό, να δώσω ένα φιλάκι στο κορίτσι μου που τελικά θα με πάρει από το χέρι για να πάμε για βόλτα εκεί, παραπέρα. Μέσα στα δέντρα, με τον ήλιο να τρυπώνει ανάμεσα στα φύλλα, με μικρές διαδρομές μέσα στη φύση, ε, και λίγο σκαρφάλωμα στα δέντρα.

Θα γυρίσουμε πάλι πίσω, θα δούμε τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν παλιά για το όργωμα της γης και την αμπελουργία, θα μιλήσουμε λίγο για το πώς ζούσαν οι άνθρωποι παλιά...

Θα περάσουμε από τη Συλλογική Κουζίνα για να δούμε τι καλό (αγνό και υγιεινό) μαγειρεύεται πάλι εκεί. Οι εθελοντές που μαγειρεύουν είναι πάντα τόσο ζεστοί και φιλικοί μαζί μας. Ο εθελοντισμός γλυκαίνει τους ανθρώπους ή οι γλυκείς άνθρωποι ασχολούνται με τον εθελοντισμό, δεν ξέρω.

Μέχρι το φαγητάκι να ετοιμαστεί, η Ιωάννα-Αγάπη θα επιστρέψει στο παιχνίδι, θα ιδρώσει, θα λερωθεί και δεν θα μας νοιάζει. Μετά θα γεμίσουμε τα πιατάκια μας, θα ρίξουμε τον οβολό μας (ό,τι θέλει ο καθένας) στον κουμπαρά της Οργάνωσης και θα καθίσουμε στα χαμηλά ξύλινα τραπέζια, πάνω σε δεμάτια από σανό και θα φάμε όλοι μαζί παρέα. Στο τέλος, θα πλύνουμε μόνες τα πιατάκια μας στον μαρμάρινο, σαν της γιαγιάς στο χωριό, νεροχύτη!

Ο Charlie είναι πάντα εκεί και μας περιμένει. Γιατί χωρίς ιππασία δεν φεύγουμε, σε καμία περίπτωση.

"Να πάμε σε μια ξενάγηση να δούμε και τους υπόλοιπους χώρους, τον Πύργο Βασιλίσσης;".

"Την επόμενη φορά, μαμά! "

Και περιμένουμε υπομονετικά τη σειρά μας για να κάνει η μικρή μου ιππασία, να χαϊδέψει τον Charlie, να του κάνει και μια πλεξουδίτσα στα μαλλάκια του! Και εκείνος το απολαμβάνει!

Ερχόμαστε εδώ από το πρωί και ο χρόνος αποκτά άλλη διάσταση. Φτάνει απόγευμα και ούτε που το έχουμε καταλάβει. Είναι όλα τόσο χαλαρά. Είναι όλοι τόσο χαλαροί εδώ. Δεν υπάρχει άγχος. Δεν υπάρχουν Μη και Πρέπει. Δεν κοιτάς το ρολόι. Πόσο σπουδαίο είναι αυτό;

Είμαστε οι δυο μας στο Κέντρο της Γης, με τα αθλητικά μας να πατάνε γερά στο χώμα, προσγειωμένες και ταυτόχρονα αιθεροβάμονες. Η μαγεία της Γης. Η μαγεία της Αγάπης.

Οι Κυριακές στην Οργάνωση Γη @Κέντρο της Γης είναι τέλειες γιατί είμαστε Μαζί.

ΕΛΑΤΕ! Πάρτε και εσείς τα παιδάκια σας και ζήστε υπέροχες Κυριακές, χωρίς να ξοδευτείτε. Θα δώσετε μόνο λίγα χρήματα, αν θέλετε, για το φαγητό, 5€ για τον Charlie και ένα μικρό αντίτιμο για την ξενάγηση. Και αν θέλετε να ενισχύσετε το έργο της οργάνωσης, αγοράστε υπέροχα οικολογικά δωράκια- η Ιωάννα-Αγάπη μού πήρε έναν ξύλινο χάρακα (!) και μια υπέροχη λευκή τσάντα-δίχτυ. Και αν δεν είναι αυτή η it-bag του καλοκαιριού, τότε ποια;

Οργάνωση Γη @ Κέντρο της Γης Λ. Δημοκρατίας 67, 131 22, Ίλιον, πίσω από το εμπορικό κέντρο Escape συνορεύει με το πάρκο Αντ. Τρίτσης.