Βάλε λίγη φαντασία, βρε μαμά!


Όταν το αγαπημένο μας μουσείο, το Κυκλαδικό, μάς ενημέρωσε ότι έκανε διαγωνισμό αφίσας με τα καλύτερα παιδικά έργα ζωγραφικής, η Ιωάννα ήταν αποφασισμένη. Και να νικήσει και σίγουρα να ζωγραφίσει!

Έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα σε νησιά των Κυκλάδων και εκείνη επέλεξε το σύμπλεγμα Πάρος, Αντίπαρος, Στρογγύλη, Δεσποτικό.

Γιατί απλά πέρσι το καλοκαίρι είχαμε περάσει μια αξέχαστη βδομάδα στο σπίτι της φίλης μας της Μαίρης στην Πάρο παρέα με τους μικρούς της γιους Βασίλη και Βάιο! Και είχαμε πάει και εκδρομή στην Αντίπαρο. Φανταστικά ήταν!

Πήρε λοιπόν ένα Α4 στα χέρια της με τα περιγράμματα των νησιών και σε λίγη ώρα ήρθε, μου το έδειξε και ζήτησε τη γνώμη μου.

Είχε βάλει πλανήτες, εξωγήινους, ηφαίστειο, πισίνα, χελώνα, σταφύλια... Έπρεπε να μου τα εξηγήσει για να τα καταλάβω.

"Βάλε λίγη φαντασία, βρε μαμά"!

Είμαι όμως ταπεινή μπροστά στη μικρή καλλιτέχνιδα. Της είπα: "Δεν έχει σημασία αν αρέσει σε μένα. Αρκεί να αρέσει σε σένα"!

Και πρόσθεσα: "Εμένα μου αρέσουν εξάλλου όλες σου οι ζωγραφιές"!

"Μμμ, δεν θα νικήσω!" είπε με μια δόση ηττοπάθειας σαν να ήθελε ξανά να της θυμίσω πως είναι ωραίο να κερδίζουμε αλλά πιο ωραίο είναι να χαιρόμαστε με ό,τι κάνουμε!

Δεν ξέρω πώς θα αποφασίσουν στο Κυκλαδικό ποιοι θα είναι οι νικητές. Εμείς έχουμε κάνει εκεί τους φίλους μας και η επαφή με την Τέχνη είναι το μεγαλύτερο βραβείο!