Τα θεραπευτικά αλογάκια που αγαπούν τα παιδιά: 21-10, στο Playmobil FunPark. Ελάτε να τα γνωρίσουμε!


Τα γνωρίζετε τα θεραπευτικά αλογάκια "μινιατούρες"; Ξέρετε τι προσφέρουν στα παιδάκια που βρίσκονται σε ιδρύματα και νοσοκομεία; Ελάτε να το μάθουμε παρέα την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, 17.30- 19.00, στο Playmobil FunPark!

Η Playmobil 1.2.3 μας προσκαλεί στο Playmobil FunPark για να ενημερωθούμε για τους σκοπούς του Gentle Carousel Greece, να γνωρίσουμε και να αγγίξουμε τα θεραπευτικά αλογάκια «μινιατούρες» και να παίξουμε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για παιδάκια από 18-36 μηνών.

Τι είναι το “Gentle Carousel” και πώς βοηθάνε τα αλογάκια τα παιδιά;

Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ξεκίνησε στη Florida πριν από 18 χρόνια.

Τα αλογάκια «μινιατούρες» είναι εκπαιδευμένα από ειδικούς ψυχοθεραπευτές και εκπαιδευτικούς και βοηθούν όσους έχουν κουραστεί από την προσπάθεια, να βρουν κουράγιο να συνεχίσουν και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Από την πρώτη επίσκεψη τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες ξεχνούν τον πόνο, αποσπάται η προσοχή τους έστω και για λίγο από τις τραυματικές εμπειρίες τους και παίρνουν δύναμη να κάνουν από λίγα βήματα και κάποιες κινήσεις έως μια επίπονη θεραπεία.

Τα μικροσκοπικά αλογάκια μεταφέρονται προς τα Ιδρύματα ή τα Νοσοκομεία και ανεβαίνουν με το ασανσέρ στους θαλάμους όπου με την ηρεμία τους:

Προκαλούν μείωση του άγχους

Χαμηλώνουν την αρτηριακή πίεση

Πολεμούν αποτελεσματικά την κατάθλιψη και το κυριότερο

Χαρίζουν χαρά, χαμόγελα και λίγες στιγμές ευτυχίας.

Η PLAYMOBIL 1.2.3 υποστηρίζει το θεραπευτικό έργο των Gentle Carousel Greece Miniature Therapy Horses, γίνεται υποστηρικτής της σπουδαιότητας της ψυχικής δύναμης και της ουσιαστικής φροντίδας και μας εμπνέει για έναν πολύ ιδιαίτερο σκοπό.

Αξίζει να βοηθήσουμε και εμείς με τον τρόπο μας!

Πληροφορίες:

PLAYMOBIL FunPark:

Αμαλιάδος 4 & Καλαβρύτων,

(17ο χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας)

Τηλ. 210-80.000.18

GENTLE CAROUSEL GREECE:

Hλία Καραγιάννη 2 & Εφέσσου, Ραφήνα,

τηλ: 22940 23747 - 6946 005105

e-mail:magicgarden@match.gr,

www.Horse-Therapy.org