Σάσα Βούλγαρη: Οι αφηγήσεις της είναι σκέτο... έπος! 25/11, Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη


Με τη Σάσα Βούλγαρη έχουμε ένα κοινό: Μας αρέσει να παίζουμε με τις λέξεις. Μόνο που εκείνη, η αγαπημένη μας «παραμυθού» και μοναδική στο είδος της, τις παίρνει και τις μετατρέπει μέσα από τις αφηγήσεις της σε ένα νοερό, μαγευτικό ταξίδι. Για μια τελευταία Παρασκευή, στις 25/11, θα βρίσκεται στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, παρέα με τον Οδυσσέα και τον Κύκλωπα -μην τη χάσετε!

Το «ΡΑΨΩΔΙΑ Ι, Κυκλώπεια – αποσπάσματα» που παρουσιάζει απευθύνεται σε παιδιά από 11 ετών και πάνω, αλλά και σε όλους τους μεγάλους που λάτρεψαν στο σχολείο τα ομηρικά έπη, όπως εγώ.

Η Ιωάννα-Αγάπη είναι ακόμα μικρούλα για να το παρακολουθήσει αλλά εάν εσείς έχετε μεγαλύτερα παιδάκια, μην το χάσετε! Θα δουν με άλλο μάτι (ουπς, συγνώμη κύριε Κύκλωπα, δεν υπονοώ κάτι με αυτό) τις ιστορίες του πολυμήχανου Οδυσσέα και θα γοητευτούν από την απαράμιλλη ομηρική γλώσσα!

Με τις σωστές επιλογές, ακούσματα και θεάματα, και με πολλή πολλή αγάπη, δίνουμε στα παιδιά μας τα εφόδια για να μην φοβούνται "τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες". Όπως λέει ο Καβάφης:

Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι, τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις, αν μέν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει. Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις, αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου, αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.

Η αφήγηση της Σάσας Βούλγαρη είναι αυτό που λέμε οι δημοσιογράφοι not to be missed, και τρίζουν τα κόκαλα του Ομήρου και του Καβάφη μαζί! ;)

ΠΡΩΪΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:

Κάθε Τρίτη (10:00-11:00) για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου-Λυκείου

Από 27 Σεπτεμβρίου 2016 έως 15 Ιουνίου του 2017

Κόστος συμμετοχής για κάθε μαθητή: 6€.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις:

Mπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά 10:00-14:00,

εκτός Σαββάτου και Κυριακής,

στο τηλέφωνο: 210-3611206, (εσωτ. 1042) κα Λίνα Παπαευαγγέλου.

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη:

Βασ.Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα

www.thf.gr

Σάσα Βούλγαρη: https://www.facebook.com/sassa.voulgari