Άη Βασίλης: Τόσο αληθινός San-ta όμορφα βιβλία ;)


Φέτος ο Άγιος κόντεψε να τραμπαλιστεί και να πέσει από το θρόνο του. Οι συμμαθητές της Ιωάννας-Αγάπης τής αποκάλυψαν ότι δεν υπάρχει (!) και ότι τα δώρα τα φέρνουν οι γονείς. Το τι ακούς από τα παιδιά, πραγματικά, είναι το κάτι άλλο! Όσο υπάρχει αγάπη, ελπίδα, πίστη, θα υπάρχει και ο Άη Βασίλης. Τέλος. Και τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή δεν τα βλέπεις, τα νιώθεις. Εκτός από αυτά τα τέλεια βιβλιαράκια με πρωταγωνιστή τον ίδιο που τα βλέπεις και τα χαίρεσαι. Καλά θα κάνει ο άγιος να τα βάλει στο σάκο του και αυτά- μαζί με κάτι rollers, γκούχου γκούχου.

Του Αϊ Βασίλη το μωρό, Smriti Prasadam-Halls

Είναι Παραμονή Χριστουγέννων, η πιο συναρπαστική νύχτα της χρονιάς για όλα τα παιδιά! Εκτός από του Αϊ-Βασίλη το μωρό και το μικρό τάρανδο Ρου, που νιώθουν πολύ αδικημένοι. Ο Αϊ-Βασίλης και ο Ρούντολφ δεν τους αφήνουν να πάνε μαζί τους, όταν ξεκινάνε να μοιράσουν τα δώρα στα παιδιά όλου του κόσμου. Οι δύο μικροί φίλοι όμως ανακαλύπτουν δύο δώρα που έχουν ξεμείνει στο σπίτι κι έτσι αποφασίζουν να ξεκινήσουν για μία Χριστουγεννιάτικη Αποστολή Διάσωσης!

Μία πολύ διασκεδαστική Χριστουγεννιάτικη ιστορία με τρυφερή εικονογράφηση, που θα βοηθήσει τα μικρά παιδιά να μάθουν να μην είναι ανυπόμονα!

3 ετών και άνω

Εικονογράφος: Ada Grey

Απόδοση: Αργυρώ Πιπίνη

Ο Αϊ-Βασίλης ήρθε για να μείνει! Timothy Knapman

Είναι στρουμπουλός, χαρωπός, οδηγεί έλκηθρο και έμενε στο Βόρειο Πόλο μέχρι που το σπίτι του τινάχτηκε στον αέρα! Κι έτσι βρήκε ένα άλλο για να μείνει...

Όλοι θα φιλοξενούσαν με χαρά τον Αϊ-Βασίλη αλλά δυστυχώς δεν ήρθε μόνος του. Έφερε μαζί του και τα ξωτικά και τους ταράνδους! Και όλοι μαζί θα κάνουν το σπίτι άνω κάτω! Τα παιδιά φαίνεται να το διασκεδάζουν αλλά οι γονείς δεν αντέχουν τόση ακαταστασία... Θα καταφέρει ο Αϊ-Βασίλης να βάλει τάξη στο χάος που δημιούργησε για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και πάλι;

Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία με πολύχρωμη χιουμοριστική εικονογράφηση, με πρωταγωνιστή έναν ατζαμή και κάπως ασυνήθιστο Αϊ-Βασίλη που θα ξετρελάνει τα παιδιά!

Από 3 ετών και άνω

Εικονογράφος: Chris Chatterton

Απόδοση: Αργυρώ Πιπίνη

Τόμας το τρενάκι- Η παραμονή Χριστουγέννων του Τόμας

Είναι Παραμονή Χριστουγέννων και όλα τα παιδιά ανυπομονούν για τα δώρα που θα βρουν το πρωί κάτω από το δέντρο! Τι θα γίνει όμως όταν ο Αϊ-Βασίλης φτάσει στο Νησί Σόντορ με ένα πολύ δυνατό κρύωμα; Ποιος θα μοιράσει τώρα τα δώρα στα παιδιά; Ευτυχώς, σε κάθε δυσκολία, ο Τόμας και οι φίλοι του είναι πάντα πρόθυμοι να προσφέρουν τη βοήθειά τους!

Ένα νοσταλγικό χριστουγεννιάτικο βιβλίο με κλασική εικονογράφηση, που αναδεικνύει την αξία της φιλίας και της προσφοράς που πρεσβεύει ο Τόμας το Τρενάκι μέσα από το εορταστικό πνεύμα του παραμυθιού.

Από 3 ετών και άνω

Μετάφραση: Εβίτα Λύκου

Τα αληθινά δώρα του Αϊ-Βασίλη, Στέλλα Μιχαηλίδου

Είναι Παραμονές Χριστουγέννων και στη χώρα που ζει ο Αϊ-Βασίλης τίποτα δεν βρίσκεται στη θέση του! Όλοι γκρινιάζουν και ανησυχούν καθώς δεν μπορούν να βρουν πουθενά τον Αϊ-Βασίλη, που χάθηκε ξαφνικά! Που μπορεί να έχει κρυφτεί και γιατί; Αν δεν βρεθεί, πώς θα πάρουν δώρα τα παιδιά; Μήπως αυτά τα Χριστούγεννα όλα τα δώρα θα είναι διαφορετικά αλλά αληθινά;

Η βραβευμένη συγγραφέας Στέλλα Μιχαηλίδου έγραψε μία διαφορετική ιστορία για τον Άγιο Βασίλη και τα αληθινά δώρα των Χριστουγέννων. Γραμμένο με παιχνιδιάρικα στιχάκια, το συγκινητικό κείμενο προσφέρεται για πολλαπλές αναγνώσεις και θα μιλήσει απευθείας στην καρδιά των παιδιών.

Από 5 ετών και άνω

Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά

Τα παραπάνω βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Μπείτε εδώ και δείτε και άλλα:

www.epbooks.gr