10 πράγματα που θέλω να σου πω αντί για "Καλή Πρόοδο"


Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου- επιτέλους έφτασε η μέρα που περίμενες με τόση ανυπομονησία! Για να ξαναδείς τις φίλες σου, να παίξετε, να γνωρίσεις τη νέα σου δασκάλα, να γίνεις εκτάκι.

Σηκώθηκες νωρίς από το κρεβάτι, με χαμόγελο στο αγουροξυπνημένο σου πανέμορφο πρόσωπο - μεγάλωσες πολύ αυτό το καλοκαίρι... Ήπιες το γάλα σου αδιαμαρτύρητα, έβαλες τα ρούχα σου και τα αθλητικά που σου πήρε ο μπαμπάς, μου φώναζες να κάνω γρήγορα να προλάβουμε να βγάλουμε και καμιά φωτογραφία.

Πήρες στον ώμο την καινούρια σου τσάντα (τέρμα οι μονόκεροι, πάνε τα φλαμίνγκο, RIP νεράιδες) και έφυγες. Πρόλαβα να σου δώσω ένα φιλί και να σου πω μόνο «Σε αγαπάω! Καλή αρχή!» ενώ ήθελα τόσα ακόμα να σου πω:

1. Δεν υπάρχουν δύσκολες τάξεις και δύσκολα μαθήματα. Μην ακούς τι σου λένε. Αν κάτι σου φανεί αρχικά δύσκολο, το μυστικό είναι να μην το αφήσεις στην άκρη. Ασχολήσου περισσότερο με αυτό και να είσαι σίγουρη ότι θα το κατακτήσεις.

2. Η δασκάλα σου θα είναι υπέροχη- το ξέρω. Απλά μεγαλώνεις και οι δασκάλες πρέπει να είναι λίγο πιο αυστηρές μαζί σας. Δώσε της λίγο χρόνο να σε γνωρίσει.

3. Δίνε τον καλύτερό σου εαυτό. Μάθαινε. Και κυρίως, λέγε την άποψή σου. Δεν με νοιάζουν οι βαθμοί. Με νοιάζει να γίνεσαι καλύτερη και να είσαι εσύ.

4. Επίλεγε εσύ τις φίλες σου. Δεν μπορούμε να είμαστε φίλοι με όλους. Και ξέρεις, καμιά φορά, τσακωνόμαστε ακόμα και με τις κολλητές μας. Με μια κουβέντα ή ένα συγγνώμη όμως μετά όλα γίνονται ξανά υπέροχα.

5. Λατρεύω αυτό που κάνεις: Ζωγραφίζεις στα περιθώρια των βιβλίων και των τετραδίων. Τα κάνεις πανέμορφα και ζωντανά!

1. Ινσταγκραμική πόζα 2. Χαμόγελο "έλα να τελειώνουμε λίγο" 3. Και... έφυγες!

6. Συνέχισε να διαβάζεις μόνη σου στο σπίτι. Δεν με έχεις πια ανάγκη. Θα είμαι όμως δίπλα σου όταν χρειαστείς βοήθεια ή θελήσεις έναν φρέσκο χυμό πορτοκάλι-μήλο-καρότο. Και θα είμαι πάντα διαθέσιμη να σου μάθω τόσα πολλά, με τις βόλτες, τις εξόδους, τις κουβεντούλες μας.

7. Να χαίρεσαι με κάθε ρόλο που αναλαμβάνεις στα θεατρικά έργα που ανεβάζετε στο σχολείο και να συνεργάζεσαι όμορφα σε κάθε ομαδική εργασία σάς αναθέτει η δασκάλα σας.

8. Αχ, μακάρι το σχολείο να άρχιζε λίγο πιο αργά. Σιχαίνομαι το πρωινό ξύπνημα, κι εσύ το ίδιο. Εκτός κι αν είναι η πρώτη μέρα όπως η σημερινή ή εάν είναι να πάτε εκδρομή. Λογικό.

9. Έχε τα μάτια και τα αυτιά σου ανοιχτά. Όλα είναι εμπειρίες, όλα είναι ζωή.

10. Μπορεί να σου φανεί λίγο περίεργο, μπορεί να κουράζεσαι με το διάβασμα και τις ασκήσεις αλλά μετά από αρκετά χρόνια θα αναπολείς αυτά τα υπέροχα σχολικά χρόνια.

Θα αναπολείς τις στιγμές που σε ξυπνούσα με ένα φιλί για να πας στο σχολείο και θα θυμάσαι με γλύκα εκείνα τα μεσημέρια που γύριζες και έπεφτες κουρασμένη αλλά πάντα χαμογελαστή στην αγκαλιά μου.

Καλή σχολική χρονιά, αγάπη μου, και να περάσεις τέλεια!

Η Μίμη σου

***EXTRA BONUS: Το τραγούδι με το οποίο μου ζήτησες να σε ξυπνήσω σήμερα!

Το βάζω τέρμααα!