29/9/19: Συμμετέχουμε στο 11ο Race for the Cure®


Καρκίνος του μαστού: Ξεκινάω καθόλου τυχαία το άρθρο με αυτές τις τρεις λέξεις. Γιατί αυτές είναι ο λόγος που και φέτος θα συμμετάσχουμε μαζί με την Ιωάννα στο Race for the Cure®. Και το "Μαμά, να προσέχεις" που αναγράφεται στο μπλουζάκι της.

"Άλμα Ζωής" για εμάς σημαίνει Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου. Ναι, αυτή η υπέροχη γυναίκα που βλέπετε στη φωτογραφία ακριβώς από πάνω, είναι η Πρόεδρος του Πανελληνίου αυτού Συλλόγου, η ψυχή του, το στήριγμα πολλών γυναικών, είναι το μήνυμα και η έμπνευση για ζωή. Η ίδια λέει:

«Φέτος περνάμε στη δεύτερη δεκαετία του αγώνα μας. Συνεχίζουμε με ανανεωμένη διάθεση, με περισσότερους υποστηρικτές, για να διαδώσουμε το μήνυμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού σε περισσότερους ανθρώπους. Είναι μεγάλη μας τιμή που μαζί μας φέτος έχουμε και τον Γύρο της Αθήνας, που προσθέτει στον αγώνα μας μία επιπλέον διαδρομή αλλά πάνω από όλα αποδεικνύει πως η πόλη γιορτάζει μαζί μας! Με αφορμή το Greece Race for the Cure®, κάθε χρόνο μιλάμε για τον καρκίνο του μαστού. Είναι, όμως, σημαντικό για εμάς να αναδεικνύεται και η συνέχεια της προσπάθειάς μας. Γιατί έχουμε μάθει να συνεχίζουμε, ως γυναίκες που έχουν βιώσει τον καρκίνο του μαστού και πλέον έχουν κάνει σκοπό της ζωής τους να προσφέρουν, μέχρι η ασθένεια να γίνει παρελθόν. Συνεχίζουμε όλο το χρόνο μέσα από τα προγράμματα που μπορούμε και υλοποιούμε. Συνεχίζουμε μαζί, χάρη στην στήριξη και την αγάπη που λαμβάνουμε. Και αυτή είναι η ουσία του Greece Race for the Cure®. Την Κυριακή 29/9/2019 σας περιμένουμε στο Ζάππειο».

(*Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει η Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου κάνοντας κλικ εδώ!)

Έχει πάντα μια μεγάλη αγκαλιά για όλους μας - βρίσκετε καλύτερο λόγο για να την αγαπάμε τόσο πολύ; Πείτε μου!

Δεν έχω ιδέα! Τι είναι το Greece Race for the Cure®; Κάθε χρόνο αυτό ακριβώς με ρωτάτε πολλές μαμάδες, κυρίως αφότου έχουμε πάρει μέρος στον αγώνα και έχουμε ανεβάσει τις φωτογραφίες μας στα σόσιαλ. Δεν κουράζομαι ποτέ μα ποτέ να σας εξηγώ:

Το Greece Race for the Cure® είναι αγώνας δρόμου 5K και περίπατος 2Κ που πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε ετήσια βάση, την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και με την έγκριση της αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen®.

Φέτος για πρώτη χρονιά, ο 33ος Γύρος της Αθήνας του ΟΠΑΝΔΑ γίνεται σύμμαχος στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού και ενώνεται με το Greece Race for the Cure® σε μία διαδρομή 10 χιλιομέτρων με chip χρονομέτρησης.

Από τα καθαρά έσοδα χρηματοδοτούνται κάθε χρόνο προγράμματα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Με δυο λόγια: Περπατάμε ή τρέχουμε (ή και τα δύο), συμμετέχουμε και βοηθάμε! Απλό; Απλούστατο!

Να ' μαστε πριν έναν χρόνο, στον περίπατο των 2k, στους δρόμους της Αθήνας και στο Ζάππειο, πολύ συγκινημένες και πολύ χαρούμενες.

Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ GREECE RACE FOR THE CURE® Το "Άλμα Ζωής" συνεχίζει όλο τον χρόνο με πανελλαδικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Greece Race for the Cure®, για την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη και για διεκδίκηση των δικαιωμάτων ασθενών με καρκίνο μαστού: 1. Ομάδες ψυχοκοινωνικής στήριξης 2. Τηλεφωνική γραμμή στήριξης 3. Πρόγραμμα νομικής συμβουλευτικής & ενημέρωσης ασθενών 4. Πρόγραμμα γενετικής συμβουλευτικής και ανάλυσης 5. Πρόγραμμα παροχής πρακτικών συμβουλών από αισθητικό και διατροφολόγο σε γυναίκες υπό θεραπεία 6. Πρόγραμμα κατάρτισης επαγγελματιών υγείας στις δεξιότητες επικοινωνίας με τον ογκολογικό ασθενή 7. Εκστρατεία ενημέρωσης για τον μεταστατικό καρκίνο μαστού 8. Πρόγραμμα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού σε χώρους εργασίας, Δήμους και Φορείς Πανελλαδικά 9. Δωρεά Υλικοτεχνικού Εξοπλισμού σε Πανεπιστημιακά και Αντικαρκινικά Νοσοκομεία

Η αγάπη για τη ζωή: Αυτό είναι το μήνυμα!

Η πιο σημαντική Κυριακή όλου του χρόνου είναι αυτή! Η αφορμή να κοιτάξουμε γύρω μας, να μιλήσουμε για το πόσο σημαντική είναι η πρόληψη, να περπατήσουμε δίπλα σε γυναίκες survivors και τις οικογένειές τους, να νιώσουμε ευγνώμονες για το δώρο της ζωής.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΡΟΣ; Στη διοργάνωση μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε επιθυμεί, είτε με ατομική συμμετοχή είτε ομαδικά.

Περίπατος 2Κ Εγγραφές για τον περίπατο 2Κ πραγματοποιούνται είτε ηλεκτρονικά στο https://www.greecerace.gr/registrations/ είτε σε κάποιο φυσικό σημείο εγγραφής στην Αθήνα.

Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 6€ και με αυτό οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν το υλικό του περιπάτου.

Σημεία εγγραφής – αποκλειστικά για τον περίπατο 2Κ: • 1/9/2019 - 23/9/2019 - HARD ROCK CAFE ATHENS, κάθε μέρα, και Κυριακή 10πμ -11μμ Αδριανού 52, Μοναστηράκι, Αθήνα • 9/9/2019 - 21/9/2019 - ATHENS METRO MALL, Δευτέρα έως Σάββατο 11πμ - 8 μμ Λεωφόρος Βουλιαγμένης 276, Άγιος Δημήτριος • 9/9/2019 - 21/9/2019 - HONDOS CENTER ΕΡΜΟΥ, Δευτέρα έως Σάββατο 11πμ - 8 μμ, Ερμού 39, Σύνταγμα • 9/9/2019 - 21/9/2019 - THE MALL ATHENS, Δευτέρα έως Σάββατο 11πμ -8 μμ, Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5Κ & 33ος ΓΥΡΟΣ ΑΘΗΝΑΣ – ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10Κ Εγγραφές στους αγώνες δρόμου πραγματοποιούνται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, στο https://www.greecerace.gr/registrations/.

Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 8€ για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων και 10€ για τον Γύρο της Αθήνας 10 χιλιομέτρων και οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν υλικό αντίστοιχο της διαδρομής.

ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΥΛΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: από 2/9/2019 έως 26/9/2019 από το περίπτερο παραλαβών, Δευτέρα – Παρασκευή 10πμ – 6μμ, 3ης Σεπτεμβρίου 68 (ισόγειο), Αθήνα.

ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΕΚΕΙ!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ GREECE RACE FOR THE CURE®

ΣΑΒΒΑΤΟ: 28/9/2019 Το Σάββατο πριν από τη διοργάνωση, 12:00 -18:00 είμαστε στο Ζάππειο για παραλαβές υλικού, για παράλληλες δράσεις προαγωγής της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης και για αθλητικά δρώμενα με τη συμμετοχή της ΕΠΟ.

ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Κυριακή 29/9/2019, ΖΑΠΠΕΙΟ • 08:30 - Εκκίνηση Γύρου της Αθήνας / Αγώνα δρόμου 10Κ • 10:30 - Εκκίνηση Αγώνα δρόμου 5Κ • 11:30 - Εκκίνηση Περιπάτου 2Κ

*Περισσότερα: www.greecerace.gr, www.almazois.gr