"Δίπλα-Δίπλα" (και πάντα μαζί) στο Μικρό Εθνικό


Ας είμαστε ειλικρινείς. Όταν είδα στο μέηλ μου το "Δίπλα-Δίπλα" το μυαλό μου πήγε κατευθείαν σε αφράτες, μελωμένες, λαχταριστές δίπλες. Πολλές Δίπλες, Δίπλα-Δίπλα. Τέτοια είμαι.

Φυσικά το "Δίπλα-Δίπλα" δεν είναι συνταγή για γλυκό αλλά η νέα παράσταση της Έμης Σίνη και του Άγγελου Αγγέλου. Εάν κι εσείς είστε τόσο λιχούδες όσο εγώ (για γλυκά και για καλό θέατρο), τα υλικά θα τα βρείτε στο Μικρό Εθνικό.

Υλικά Γλυκά, Υλικά Οικοδομών, Υλικά Ονείρων:

Οι συγγραφείς: Όχι πως τους έχουμε αδυναμία, αλλά να, τους έχουμε τρελή αδυναμία! Η Έμη και ο Άγγελος, χρόνια δίπλα-δίπλα οι δυο τους, είναι αυτό που λέμε απλά Εγγύηση. Δηλαδή εάν δείτε ότι παίζεται έργο τους στο Μικρό Εθνικό, στο Μέγαρο, στο Olvio, πηγαίνετε αβλεπί. Δηλαδή, βγάλτε εισιτήρια χωρίς να σκέφτεστε εάν αξίζει ή δεν αξίζει. Αξίζει.

(Θυμάμαι σε μια συνέντευξη που μου είχαν παραχωρήσει να λένε ότι ξεκίνησαν τη συνεργασία τους ως φοιτητές στη θεατρική ομάδα του ΕΜΠ. Και εγώ τους έλεγα ότι "αντί να χτίζουν σπίτια, χτίζουν όνειρα". Κοίτα να δεις τώρα, σε τούτη εδώ την παράσταση που χτίζουν και τα δύο!)

Το διευρυμένο τάργκετ γκρουπ: Πόσο ευφυές είναι να δημιουργείς μια παράσταση για μικρά παιδιά και εντέλει να απευθύνεσαι σε κάθε ηλικία; Μεγαλοφυές!

Το χτίσιμο: Οι συγγραφείς μάς ρωτούν: Από τι υλικά χτίζονται τα σπίτια, τα κτίρια, οι σχέσεις, η υπομονή, η εμπιστοσύνη; Πώς αντιμετωπίζει κανείς τα εμπόδια και τις αναποδιές; Πώς διαχειριζόμαστε το λάθος μας; Μπορούμε μόνοι μας ή είναι καλύτερα να ζητήσουμε βοήθεια; Να μοιραστούμε την ιδέα μας ή να την κρατήσουμε για τον εαυτό μας;

Μια ιστορία, ένα σπίτι και μια σχέση που χτίζονται, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά!

Τα λίγα λόγια: Ναι, η παράσταση δεν έχει πολλά από αυτά. Έχει όμως πολλά να πει για τη φιλία, τη συνεργασία, την προσπάθεια, την επιμονή, τη χαρά της επιτυχίας και την αντιμετώπιση της αποτυχίας.

Η διάδραση: Τα πιτσιρίκια όχι μόνο παρακολουθούν την ιστορία που εκτυλίσσεται σε ένα σκηνικό που μοιάζει με... οικοδομή αλλά καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά προτείνοντας, χτίζοντας, γκρεμίζοντας, και συμβουλεύοντας τους ήρωες στις κρίσιμες στιγμές.

Τα post performance εργαστήρια: Και αφού δούμε το έργο, η εμπειρία συνεχίζεται με τα διαδραστικά εργαστήρια, διάρκειας περίπου 40 λεπτών. Ανεβαίνουμε στη σκηνή μαζί με τον θίασο και ξεδιπλώνουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας! Τέλειο;

ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ! Αν βγάλετε ή έχετε βγάλει εισιτήρια για τις Κυριακές του Δεκεμβρίου 8, 15 και 22, το LikeMotherLikeDaughter σας εξασφαλίζει τη συμμετοχή σας στο διαδραστικό εργαστήριο που ακολουθεί!

Πάρτε μαζί την καλή σας διάθεση και ελάτε στο Μικρό Εθνικό να γκρεμίσουμε όσα μας ενοχλούν και να χτίσουμε τον δικό μας κόσμο, αυτόν που μας θέλει να προχωράμε δίπλα-δίπλα!

Υ.Γ. Μετά μπορεί να πάμε και για δίπλες, μην ξεχνιόμαστε.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ, ΘΕΑΤΡΟ REX - ΣΚΗΝΗ «ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ»,

Πανεπιστημίου 48, 210 3305074

από 07/12 έως 08/03

Κυριακή: 10:30, Σάββατο: 17:00,

Για παιδιά 3 έως 6 ετών

www.n-t.gr

Ταυτότητα παράστασης

Ιδέα - Δραματουργία: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη

Σκηνοθεσία: Φοίβος Συμεωνίδης

Σκηνικά - Ειδικές κατασκευές: Μικαέλα Λιακατά, Ελένη Παπαναστασίου

Κοστούμια: Δέσποινα Μακαρούνη

Μουσική: Άγγελος Αγγέλου

Χορογραφίες: Κατερίνα Γεβετζή

Φωτισμοί: Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Διανομή (με αλφαβητική σειρά):

Αφροδίτη Κλεοβούλου, Δαυίδ Μαλτέζε, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Δανάη Τίκου