Η Ελεωνόρα διαβάζει τον Μικρό Πρίγκιπα!


Βάζουμε τα τραγούδια σου στο YouTube, χορεύουμε μαζί σου στην κουζίνα, μας κάνεις παρέα τα μελαγχολικά απογεύματα, παίρνουμε δύναμη από τη δύναμή σου, αναπολούμε τις βραδιές στο Άνοδος, αλλά εσύ... εσύ, πού είσαι, Ελεωνόρα;

Βρίσκεσαι σε άλλον πλανήτη; Ναι, αυτό είναι! Κάνεις παρέα με τον Μικρό Πρίγκιπα, τον ήρωα του αγαπημένου σου παραμυθιού. Σε χάσαμε για λίγο γιατί ετοίμαζες κάτι για μας. Κάτι ιδιαίτερο, μοναδικό. Πόσο σίγουρες ήμασταν!

Από αύριο, Σάββατο 11/4 και κάθε μέρα μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη,

στις 12:00 το μεσημέρι, συντονιζόμαστε όλοι, μικροί και μεγάλοι,

στο επίσημο κανάλι της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στο YouTube

και ακούμε την ιστορία του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ «Ο Μικρός Πρίγκιπας»!

Είναι από τα αξιοπερίεργα της ζωής, το πώς οι άνθρωποι που αγαπάς έρχονται μαγικά και συναντούν τις σκέψεις σου.

Από όλα όσα διάβασα και παρακολούθησα σε lives και webinars αυτές τις ημέρες, και ήταν πιστέψτε με πολλά, συγκράτησα τα λόγια της life coach Σοφίας Κουτσιανά:

"Σημασία δεν έχει να μαθαίνεις, σημασία έχει να θυμηθείς πώς ήσουν παιδί".

Βαθιά τα λόγια, πέρα από κλισέ εντυπωσιασμού και ινσταγκραμικά quotes. Κράτησα την αλήθεια τους μέσα μου και δίνουν πια νόημα σε κάθε μου πράξη και σκέψη.

Αφήνω τώρα την Ελεωνόρα, πριν αρχίσει την αφήγηση του παραμυθιού, να εκφράσει τις δικές της σκέψεις και συναισθήματα:

"Ο μικρός πρίγκιπας αποτελεί ένα θαυμάσιο σύμβολο για την ζωή μου. Παρ' όλο που πρόκειται για ένα παραμύθι, μπορώ να σας αποκαλύψω πως τα ταξίδια του και ο τρόπος που ανακάλυπτε τα μυστικά και τις αξίες της ζωής, άρχισαν να με συγκινούν, να με απασχολούν και να με καθορίζουν πολύ μετά από την πρώτη φορά που έφτασε στα χέρια μου το βιβλίο.

Έννοιες όπως η ματαιοδοξία, η πλεονεξία, η φιλία, η εμπιστοσύνη στην ανθρώπινη φύση, η αγάπη, ο πόνος του αποχωρισμού, η ύπαρξή μας σε ένα σύμπαν, ακόμα και η προσωπική διαδρομή του καθενός καθημερινά εμφανίζονται στη ζωή μου και με φέρνουν αντιμέτωπη με πολλά ερωτηματικά.

Όλα αυτά λοιπόν που μέσα στην ταχύτητα της καθημερινότητας έρχονται και φεύγουν πότε απαντημένα και πότε αναπάντητα, τώρα μέσα σε αυτή την προσωπική μου μοναξιά, άρχισαν να μου φωνάζουν πιο δυνατά και να με καλούν ίσως να γίνω λίγο ακόμα πιο συνειδητή απέναντι στη στάση ζωής μου.

Η ανάγκη μου για επικοινωνία γίνεται ολοφάνερη καθημερινά σε εμένα.

Έτσι μέσα σε αυτές τις παράξενες και καταιγιστικές σκέψεις και ανάγκες ήρθε και η επιθυμία να προσπαθήσω να επικοινωνήσω με μικρούς ακροατές. Πώς αλλιώς; Διαβάζοντας το αγαπημένο μου παραμύθι.

Σας καλωσορίζω λοιπόν στον κόσμο του μικρού πρίγκιπα και στο σπίτι μου.

Για 5 μέρες, σε 5 μικρά επεισόδια στο προσωπικό μου κανάλι στο YouTube θα είμαστε παρέα και θα προσπαθούμε να ζωντανέψουμε στην καρδιά μας τον μικρό μας πρίγκηπα.

Μπορούμε αν τα καταφέρουμε να αφήσουμε εκεί το μικρό αυτό αγόρι να μας θυμίζει το αίσθημα της ευθύνης απέναντι σε αυτούς που αγαπούμε και μας αγαπούν.

Συγχωρήστε τα λάθη μου… Δεν έχω ξαναβρεθεί αντιμέτωπη με κάτι παρόμοιο και ήταν μεγάλη η αγωνία. Μην ξεχνάτε πως σε όλη την διάρκεια γνώριζα πως απευθύνομαι σε παιδιά. Δηλαδή σε ανθρώπους με περισσότερη αντίληψη και κατανόηση".

Ελεωνόρα Ζουγανέλη

* Η ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ!

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 20:00, ακολουθούμε την Ελεωνόρα στη σελίδα της στο Instagram και μαθαίνουμε και εμείς μαζί της ό,τι θέλουμε να μάθουμε -δέχεται και παραγγελιές! Σαν σε ραδιόφωνο…