Η μεγαλύτερή μου ψευδαίσθηση, εσύ #Museum_Of_Illusions


Κάνουμε τόσες βόλτες με την κόρη μου στην πόλη και στα πέριξ, και βλέπουμε τόσα ωραία πράγματα, αυτό όμως που πάντα μας συναρπάζει είναι το μοναδικό, το πρωτότυπο, το πρωτόγνωρο! Όπως ακριβώς είναι το Μουσείο Ψευδαισθήσεων!

Εκείνη την ηλιόλουστη μέρα, πήραμε το μετρό, κατεβήκαμε στο Σύνταγμα και απολαύσαμε το περπάτημα χεράκι-χεράκι στην Ερμού, μέχρι το Μουσείο Ψευδαισθήσεων, στο Μοναστηράκι. Αφήσαμε την πόλη να βιώνει την αμηχανία της σαν σε καλοκαιρινή ραστώνη διαρκείας, και διασχίζοντας την είσοδο του μουσείου... ένας διαφορετικός κόσμος ανοίχτηκε μπροστά μας!

Ας μην κρυβόμαστε όμως πίσω από το δάκτυλό μας. Θέλουμε να κάνουμε τόσα πολλά με τα παιδιά μας, αλλά ο φόβος μάς κρατάει πίσω. Θέλουμε, όχι, όχι δεν θέλουμε, α-παι-τού-με τα μέρη στα οποία πηγαίνουμε να μας σέβονται. Να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας, να μας κάνουν να νιώθουμε ασφαλείς, και επομένως ελεύθεροι να αφεθούμε. Στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων, το μότο τους αυτή την περίοδο είναι "Η ασφάλεια δεν είναι ψευδαίσθηση", και πόσο χαίρομαι που δεν μένουν μόνο στα λόγια!

Το δεύτερο σημείο που κέρδισε την εμπιστοσύνη μου είναι οι ευγενικοί και διαθέσιμοι να βοηθήσουν , να εξηγήσουν και να φωτογραφήσουν υπάλληλοι - με τα απολυμαντικά, τα αντισηπτικά και τα πανάκια στο χέρι και το χαμόγελο στα χείλη. Το ξέρουμε καλά, οι άνθρωποι που σε κερδίζουν, σε κάνουν πάντα να επιστρέφεις στα ίδια μέρη.

Περάσαμε μία γεμάτη ώρα με γαργαριστά γέλια, πολλές ινσταγκραμικές φωτογραφίες, νέες γνώσεις, απρόσμενα εκθέματα. Μια αληθινή εμπειρία στο κέντρο της πόλης που αξίζει να βιώσεις μόνος, με παρέα ή με τα παιδιά σου!

Και ίσως γίνει και για σένα η αφορμή να δεις τη ζωή αλλιώς, τον κόσμο διαφορετικά, ένα έναυσμα να ανακαλύψεις σκέψεις και συναισθήματα...

"Πόσοι εαυτοί κρυμμένοι μέσα σου, ψάχνω να τους βρω". Πότε ήρεμη, πότε οξύθυμη, πότε τρυφερή, πότε σοβαρή, ανεβαίνεις τα σκαλιά της εφηβείας και ανακαλύπτεις πολλές εκδοχές σου.

Ποια είσαι, θα το βρεις στην πορεία. Για μένα θα είσαι πάντα μία και μοναδική!

The only way is up! Ό,τι κι αν συμβαίνει στη ζωή σου, να έχεις πάντα ψηλά το κεφάλι και να στοχεύεις στα πιο φωτεινά σου όνειρα!

Εγώ θα είμαι λίγο πιο κάτω να σε κοιτάζω να ανεβαίνεις. Και αν νιώσεις ότι απομακρύνεσαι είναι γιατί έχεις επιλέξει τον δικό σου δρόμο προς την ευτυχία. Κοίτα μπροστά!

Είσαι γεμάτη ενέργεια, αεικίνητη, ανεμοστρόβιλος, ολοζώντανη. Ακόμα και τις στιγμές που φαινομενικά κάθεσαι και ηρεμείς, οι σκέψεις στο μυαλό σου γυρίζουν σαν σβούρα.

Μην φοβάσαι τα μικρά pause- σε βοηθούν να φορτίζεις μπαταρίες και να συνεχίζεις ακάθεκτη και σούπερ δυναμική!

Δεν ξέρω πόσα εκατομμύρια φορές μου έχεις πει την ατάκα "Μαμά, πεινάω!".

Αυτό που ξέρω είναι ότι είσαι η τροφή στο πιάτο μου. Θα είμαι πάντα χορτασμένη από την αγάπη σου, αλλά πάντα θα ζητάω λίγο παραπάνω.

Σε περνάω 35 χρόνια. Μεγάλη η απόσταση.

Κι όμως. Η σοφία σου και το καθαρό σου βλέμμα, η ενσυνείδησή σου, ο τρόπος που αγαπάς τους γύρω σου, καμιά φορά με κάνουν να νιώθω τόσο, μα τόσο μικρή...

Τις στιγμές που νιώθω αδύναμη, απροστάτευτη, παραπονεμένη, μου δίνεις μια συμβουλή και όλα γύρω μου ξεκαθαρίζουν.

Μου θυμίζεις την παιδική μου ηλικία, και μαζί σου γίνομαι καλύτερη. Γίνομαι και πάλι παιδί.

Θα έρθουν στιγμές που θα νομίζεις ότι έχεις μπει σε έναν φαύλο κύκλο που γυρίζει, γυρίζει, γυρίζει και δεν βρίσκεις διέξοδο.

Είναι ψευδαίσθηση! Κάνε τον κύκλο να σταματήσει με μια σπουδαία απόφαση, με ένα Όχι, με ένα Συγγνώμη. Και προχώρα.

Όταν θέλεις κάτι πολύ, για να το κατακτήσεις μπορεί να χρειαστεί να φέρεις τα πάνω- κάτω!

Κάντο, μην διστάσεις! Η ζωή είναι πολύ ωραία για να τη βλέπουμε μονοδιάστατα.

Να μην πιστεύεις ποτέ ό,τι βλέπεις. Να το ανακαλύπτεις με την ευρύτητα της φαντασίας σου, να το αμφισβητείς με τη δύναμη του νου, να το φιλτράρεις με τα μάτια της καρδιάς.

Ποτέ, μα ποτέ όμως μην αμφισβητήσεις όλα όσα ζούμε μαζί. Σε έναν κόσμο όπου τα πάντα είναι εν δυνάμει ψευδαίσθηση, η αγάπη μου για σένα θα είναι εδώ, αληθινή, ζωντανή και ατέρμονη!

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για το Museum of Illusions Athens::

Διεύθυνση: Ερμού 119 (είσοδος από Άστιγγος 12), 10555 Μοναστηράκι – Αθήνα

Τηλέφωνο: 2103639627

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 10:00 π.μ. – 10:00 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: Ενήλικες: 9€

*το Museum of Illusions Athens άνοιξε με μία προσφορά που θα φέρει τα... πάνω κάτω: Μέχρι 15/7, το εισιτήριο των ενηλίκων μόνο 6€

Παιδιά (5 – 18 ετών): 6€

Παιδιά έως 5 χρόνων: Δωρεάν είσοδος

Οικογενειακό εισιτήριο: 24€ //αφορά 2 ενήλικες και μέχρι 2 παιδιά (5 – 18 ετών)

www.museumofillusions.gr