"Βουτιά στη φαντασία!": Καλοκαιρινό #OMGreen workshop στο σχεδία home


Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020: Μια μέρα που θα θυμόμαστε για καιρό όχι γιατί μόνο έγινε η επανεκκίνηση των #OMGreen eco workshops μας αλλά και γιατί αυτό το οικολογικό εργαστήρι έλαβε χώρα στο shedia home του περιοδικού δρόμου σχεδία που τόσο αγαπάμε!

Φέτος η σχεδία αποφάσισε να μας κάνει να περάσουμε όμορφα και δημιουργικά το καλοκαίρι στην πόλη ξεκινώντας το "9,5 εβδομάδες", ένα φανταστικό φεστιβάλ γεμάτο εκδηλώσεις και δράσεις! Όταν η Αιμιλία από τη σχεδία μάς ρώτησε στο τηλέφωνο εάν θέλουμε να γίνουμε μέρος αυτής της υπέροχης γιορτής, η απάντηση ήταν αυτονόητη:

Ναιιιι!

Μοναδικές προϋποθέσεις: Η εκδήλωση να γίνει σε εξωτερικό χώρο, η συμμετοχή να είναι περιορισμένη και να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας. Οι φίλοι μας δέχτηκαν και... σηκώσαμε μανίκια με τρελή χαρά! (ναι, μας είχαν λείψει τα #OMGreen μας που εν μέσω πανδημίας δεν μπορούσαν να γίνουν, κλαψ).

Βρήκαμε τη μέρα και την ώρα, σκεφτήκαμε την ιδέα για μια "Βουτιά στη φαντασία" με πολλή θάλασσα, ψαράκια και οικολογική συνείδηση, βρήκαμε όμως και τους τέλειους συνεργάτες!

Νο1: Η αγαπημένη μας Σία από τις "moutzoures" που κάνει το καλύτερο face painting στην πόλη! Η Ιωάννα απλά τη λατρεύει όχι μόνο γιατί κάνει εξαιρετική δουλειά αλλά και γιατί γίνεται αμέσως αγαπητή από όλα τα παιδάκια!

Η Σία και η ομάδα της είχαν φέρει ξεχωριστά χρώματα και πινέλα για κάθε προσωπάκι, γιατί θέλαμε να περάσουμε ωραία αλλά και με ασφάλεια!

Τα πρόσωπα των παιδιών γέμισαν με χρωματιστά ψαράκια, κοράλλια, κύματα και ο πεζόδρομος της Νικίου μετατράπηκε στον πιο χαρούμενο, φανταστικό ύφαλο όλου του κόσμου!

Να και η Ιωάννα #greentween με ένα γαλάζιο χταποδάκι να κοιτάει περίεργα το σκουλαρίκι-παπαγαλάκι της!

Νο 2: Η Αγάπη από το the craft room by Agapi, αυτό το δημιουργικό, ευφάνταστο, ασταμάτητο κορίτσι που είχε ετοιμάσει ένα σωρό κατασκευές, υλικά, και ιδέες για τους μικρούς μας φίλους!

Καρμική σύμπτωση: Η Αγάπη όλο τον Ιούλιο τρέχει το υπερφανταστικό project "Πλάσματα του Βυθού" . Ήταν δηλαδή ήδη σε μακροβούτι δημιουργικότητας όταν της προτείναμε να μπει στην παρέα μας! Τέλειο;

Το κάθε παιδάκι είχε το δικό του craft kit, ένα τσαντάκι δηλαδή με όλα τα υλικά που χρειαζόταν για να φτιάξει καραβάκια, να συνθέσει κοράλλια και να ζωγραφίσει ψαράκια από πηλό!

Ο καλύτερος τρόπος για να σταλάξεις στα παιδιά την οικολογική συνείδηση είναι μέσα από το παιχνίδι και τις κατασκευές! Πόσο χαρούμενα ήταν όλα τους και πόσο διαφορετικές οι δημιουργίες τους!

Η Ιωάννα (με τον αστακό της στο άλλο μαγουλάκι) τρελαίνεται για κατασκευές και ζωγραφική ακόμα και τώρα που έχει μεγαλώσει! Όπως φαίνεται, αυτά τα πάθη δεν σβήνουν ποτέ.

Όταν ζητήσαμε από τα παιδιά να δώσουν όνομα στο καραβάκι τους, άλλα έβαλαν το όνομά τους, άλλα... Τιτανικός (!) και η Ιωάννα αφιέρωσε το καράβι της, πού αλλού, στη σχεδία:

Τα ψαράκια από πηλό της Αγάπης γέμισαν χρώματα και νομίζω πως τα σουπλά του σχεδία home δεν πέρασαν ποτέ τόσο όμορφα έτσι όπως ήταν γεμάτα πινέλα, μπογιές, χαρτόνια και παιδικά χεράκια εν δράσει!

Νο 3: Η Κωνσταντίνα Ριζοπούλου, η φυσική ωκεανογράφος μας που ήρθε από τη Λαμία ειδικά για το #OMGreen μας, έμαθε ένα σωρό χρήσιμες πληροφορίες στα παιδιά με τα Μυστικά του Ωκεανού της!

Και όσο εκείνη τους μιλούσε για τη θάλασσα και την προστασία της, τόσο τα μικρά την πλησίαζαν γεμάτα απορίες και ενθουσιασμό!

Η Κωνσταντίνα είχε στήσει έναν ολόκληρο υδάτινο κόσμο, με δίχτυα, εικόνες, υδρογείους, καρχαρίες και τα παιδιά βούτηξαν μεμιάς μέσα του!

Και εκεί που νομίζουμε ότι με όλα αυτά μαθαίνουμε στα παιδιά πώς να προστατεύουν τις θάλασσές μας, συνειδητοποιούμε ότι Τα Παιδιά Ξέρουν! Ξέρουν καλύτερα από τον καθένα μας ότι αυτά είναι η γενιά που θα κάνει τη διαφορά!

Ευτυχώς οι γονείς κάθονταν λίγα μέτρα πιο πέρα και... δίπλα στον βασιλικό, ποτίζεται και η γλάστρα, αν με εννοείτε.

Νο 4: Τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο αν έλειπε από την παρέα μας ο φίλος μας ο Μιχάλης Σαμόλης, πωλητής του περιοδικού σχεδία και υπεύθυνος για τις Αόρατες Διαδρομές του Σαββάτου!

(Αν τον πετύχετε στον δρόμο, πιάστε του την κουβέντα- είναι εξαιρετικός!)

Δύο ώρες κύλησαν νεράκι, τα παιδιά διασκέδασαν, οι γονείς χαλάρωσαν και προσωπικά ξεχείλισα αγάπη και ενέργεια που μόνο τα παιδιά μπορούν να σου δώσουν.

Στο τέλος αυτού του όμορφου απογεύματος, το κάθε παιδάκι έφυγε όχι μόνο με τις κατασκευές του σε μια τσαντούλα αλλά και με δωράκια που είχαμε ετοιμάσει ως έκπληξη μαζί με τη φίλη μου Βάλια από το beaucoup events and handcrafts, και την Αγάπη:

Κονκάρδες, αυτοκόλλητα, σελιδοδείκτες με οικολογικά μηνύματα (δεν είναι πολύ όμορφα;!) από το LikeMother, LikeDaughter και το beaucoup, ένα θαλασσινό εκτυπώσιμο του thecraftroombyAgapi, αλλά και μαρκαδόρους, ξυλομπογιές και μπλοκ ζωγραφικής που φρόντισε η Αγάπη και μας χάρισαν με αγάπη τα Max Stores!

Το επόμενο πρωινό ανεβήκαμε με τη Ιωάννα στο πλοίο για τον Πόρο. Και εκεί, αγκαλιασμένες με φόντο το ανυπέρβλητο μπλε, σκεφτήκαμε πόσο τυχερές είμαστε που στη θάλασσά μας θα υπάρχει πάντα μία σχεδία.

Ευχαριστούμε, φίλη μας Φίλια, για την όμορφη φωτό και τη συμμετοχή σου!

Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες και τους φίλους που είναι μαζί μας για έναν πλανήτη όπως αξίζει στα παιδιά μας!

Και ένα μεγάλο Ευχαριστώ στη Σχεδία που μας επιστρέφει πάντα στη νιοστή την αγάπη μας!