25, 26, 27/9/20: Τρέχουμε για το Άλμα Ζωής στο Digital Race For The CureΚάθε Σεπτέμβριο, επιστρέφοντας από τις διακοπές, πηγαίναμε πάντα σε ένα σωρό εκδηλώσεις, events και φεστιβάλ. Ένα όμως ήταν το event που περιμέναμε με ανυπομονησία: Το Race For The Cure! Ο αγώνας που διοργανώνει το Άλμα Ζωής, το τελευταίο σαββατοκύριακο κάθε Σεπτεμβρίου.


Φέτος δεν έχουμε πάει πουθενά. Αυτό όμως το event δεν το χάνουμε με τίποτα, κυρίως τώρα που γίνεται digital και μπορείς να τρέξεις ή να περπατήσεις όπου εσύ θέλεις, 25-26 & 27 Σεπτεμβρίου 2020!

Ναι, το digital δεν συγκρίνεται με τον κανονικό αγώνα που σου προσφέρει τη συγκίνηση να βρίσκεσαι ανάμεσα σε χιλιάδες κόσμου που φοράει τα ίδια μπλουζάκια με σένα, ή εκείνα τα ροζ των survivors που κάνουν την καρδιά σου να χτυπά δυνατά.


Φέτος όλα είναι διαφορετικά. Όμως, ο καρκίνος του μαστού συνεχίζει να υπάρχει και, όπως μας λένε από το Άλμα Ζωής, οι ανάγκες των ασθενών για στήριξη είναι εξαιρετικά αυξημένες και πιο έντονες από ποτέ.


Και, φυσικά, δεν ξεχνάμε πόσο σημαντική είναι η ανάγκη για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση!


Είναι στο χέρι μας να διαδώσουμε το μήνυμα για την πρόληψη, τη θεραπεία, τη στήριξη και την επιβίωση σε κάθε γωνιά της Ευρώπης!ΤΙ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΕΡΟΣ:


Μπαίνεις στο www.greecerace.gr, δηλώνεις συμμετοχή ή κάνεις τη δωρεά σου, (σ.σ. τα μπλουζάκια δεν διατίθενται πλέον), βγαίνεις με την οικογένειά σου, τους φίλους σου, την κολλητή σου, τη μαμά σου, περπατάς ή τρέχεις όπου εσύ προτιμάς, ακόμα και από τον διάδρομο μέσα στο σπίτι σου, βγάζεις και καμιά ωραία φωτογραφία για να ποστάρεις με το χάσταγκ #RFTC2020, και έτσι απλά ενισχύεις τον σκοπό τού Race for the Cure® και τα προγράμματα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» στην Ελλάδα.


Και κάτι άλλο: Στις 26 & 27 Σεπτεμβρίου 2020, δίνουμε διαδικτυακό ραντεβού στη Facebook σελίδα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» με ενημερωτικές ομιλίες για τον καρκίνο του μαστού, αφιέρωμα στη διοργάνωση του Greece Race for the Cure® μέσα στα χρόνια, προγράμματα wellness, μουσική και άλλα δρώμενα.


ΓΙΑΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:


Κάθε χρόνο από τα καθαρά έσοδα της διοργάνωσης Greece Race for the Cure® ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» πραγματοποιεί προγράμματα ενημέρωσης, υποστήριξης και ενδυνάμωσης ασθενών με καρκίνο μαστού σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.


Από τα καθαρά έσοδα του 11ου Greece Race for the Cure® το «Άλμα Ζωής», προσαρμοζόμενο στις συνθήκες, φέτος υλοποιεί:

1. Ομάδες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και βελτίωσης ποιότητας ζωής

2. Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης

3. Πρόγραμμα γενετικής συμβουλευτικής και ανάλυσης

4. Εκπαιδευτικά προγράμματα για επαγγελματίες στον χώρο της υγείας

5. Πρόγραμμα υποστήριξης και αλληλοβοήθειας σε 4 νοσοκομεία της Αθήνας

6. Νομική έρευνα, διεκδίκηση & συμβουλευτική για τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο μαστού

7. Πρόγραμμα παροχής εξατομικευμένων πρακτικών συμβουλών από αισθητικό και διατροφολόγο για γυναίκες σε θεραπεία

8. Προγράμματα ενημέρωσης για την πρόληψη & έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού πανελλαδικάΑς γεμίσουμε ΡΟΖ ΚΟΡΔΕΛΕΣ το διαδίκτυο, ας κάνουμε όλοι μαζί παρελθόν τον Καρκίνο του Μαστού!

* Μπορείς να δεις ΕΔΩ το προηγούμενο ποστ μας για το Race For The Cure.


* Και ΕΔΩ αξίζει να διαβάσεις τη συνέντευξη που μας παραχώρησε η Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, η Πρόεδρος του συλλόγου Άλμα Ζωής - ένας υπέροχος άνθρωπος που όταν νόσησε υποσχέθηκε στον 14χρονο τότε γιο της ότι θα παλέψει τον Καρκίνο του Μαστού, και τα κατάφερε!